Înscrieri la adresa de email ingvara@ub.ro. Click pentru fișa de înscriere!
Colloque francophone PLUridisciplinaire sur les Matériaux, l’Environnement et l’Electronique
Testimoniale studenți
I. Practică
“Pentru mine, proiectul “PRO-PRACTICA” este foarte important deoarece presupune o modalitate prin care iau un contact direct cu mediul de lucru dintr-o fabrică. Acest proiect presupune o experiență extrem de utilă dându-mi posibilitatea de a îmbina anumite aspecte teoretice predate în facultate cu situații reale. Această perioadă de practică îți dă posibilitatea să te cunoști mai bine și să depășești limitele din prezent privind piața muncii.”
„Stagiul de practică a reprezentat o experienţă nouă, în care am beneficiat de oportunitatea de a afla cum se fabrică un produs după un traseu tehnologic bine implementat. Am reuşit să acumulez informaţii despre modul de funcţionare a unor echipamente şi am făcut cunoștință cu persoane inteligente, comunicative, cu un caracter puternic şi cu viziuni interesante. Pot spune că colaborarea cu îndrumătorul de practică a fost una foarte bună, deoarece acesta a fost deschis la propunerile şi ideile noastre, ne-a ascultat cu atenţie şi ne-a dat sfaturi în ceea ce priveşte munca într-un colectiv. Consider că un astfel de stagiu de practică este foarte important şi util pentru student deoarece acesta reușește să câştige experienţă, să înveţe lucruri noi şi importante şi are şansa de a obţine un loc de muncă. În concluzie, mă simt norocoasă că am avut şansa de a participa la un astfel de stagiu şi sper ca pe viitor şi generaţiile care urmează să beneficieze de acest lucru.”
„Pentru mine, stagiul de practică este foarte important deoarece presupune o modalitate prin care iau un prim contact cu mediul de lucru, o posibilitate de a aduce îmbunătăţiri prin punerea în practică a noţiunilor învăţate şi o şansă mai mare în obţinerea unui loc de muncă. Stagiului de practică desfășurat în cadrul firmei SC BARLETA SRL a fost constituit o experienţă nouă şi foarte utilă. Recomand tuturor celor interesaţi să facă parte din astfel de proiecte, ele ajutând la dezvoltarea unor noi cunoştinţe şi aptitudini. Şansa oferită de proiectul "Parteneriat pentru stagii de practică - Primul pas pentru o carieră în industria alimentară" nu este ceva de ratat, întrucât până în prezent nu mulţi studenţi puteau susţine că pot să practice noţiunile dobândite.”
„Mi-a plăcut stagiul de practică efectuat la Barleta, am învăţat multe lucruri importante, mediul de lucru este plăcut, toate persoanele din jurul meu m-au învăţat câte un lucru sau chiar mai multe lucruri care mă vor ajuta în viitor.În urma finalizării studiilor ne construim o anumită imagine asupra calităţilor şi aptitudinilor ce le putem oferi pe piaţa muncii. Un stagiu de practică te ajută să separi ceea ce nu este esenţial, de ceea ce este esenţial şi reuşeşti astfel să capeţi o imagine mai precisă asupra profilului profesional.Stagiul de practică a fost o experienţă nouă, plăcută şi utilă. Recomand tuturor celor interesaţi să facă parte din astfel de proiecte, ele ajutând la dezvoltarea unor noi cunoştinţe şi aptitudini.”
„Stagiul de practică în cadrul SC Barleta SRL mi-a oferit posibilitatea să mă aflu în cadrul aceastei companii, să cunosc diferite aspecte ale acestui domeniu de activitate și să înţeleg cât de importantă este munca în echipă. Activitățile efectuate în timpul stagiului de practică au fost pentru mine o experiență venită la momentul propice, ajutându-mă să dezvolt și să exersez deprinderi ce se bazează pe cunoștințele acumulate în facultate. Acest stagiu a însemnat o oportunitate din care am avut multe de învățat, atât profesional cât și personal.”
„Pe parcursul desfășurării stagiului de practică în cadrul firmei SC BARLETA SRL, am avut posibilitatea familiarizării cu mediul real de lucru, înțelegerii mai bine a cerințelor unui angajator și participării la activitățile desfășurate în cadrul unității de producție. Am avut parte de o experiență plăcută, în urma căreia am dobândit cunoștințe noi și am descoperit aptitudini pe care nici nu credeam că le posed, am întâlnit oameni demni de admiraţie, de la care am învățat multe şi care au reușit să-mi arate frumusețea muncii din acest sector.Ca și puncte tari ale stagiului de practică pot să menționez mediul deschis și prietenos al organizaţiei, flexibilitatea şi experiența vastă a echipei, fapt ce a sporit șansele mele de a dobândi cunoștințe și aptitudini noi.Personal, sunt de părere că aceste stagii de practică sunt organizate foarte profesionist și sunt de folos oricărui student.”
„Pentru mine, experiența pe care am acumulat-o în cadrul perioadei de practică a fost foarte benefică. Pe lângă faptul ca am dobândit noi cunoștințe cu privire la procesul prin care trece hârtia până a deveni pungă, sacoșă sau chiar sac, am socializat extrem de bine cu tutorele nostru de practică. Am apreciat foarte mult și disponibilitatea persoanelor care lucrează în cadrul S.C. BARLETA S.R.L., un colectiv sociabil și gata oricând să îți explice orice nedumerire.Consider că un astfel de stagiu de practică este foarte util pentru studenți, ajutându-i să-și îmbogățească cunoștințele, să cunoască un mediu real de lucru și să cunoască oameni noi. A fost o experiență plăcută și cu siguranță voi reveni.”
„Din primul moment în care ni s-a spus că vom face practică am fost încântată. Mă așteptam să cunosc persoane noi, să fac parte dintr-o comunitate, să învăț lucruri noi și să mă dezvolt pe plan profesional. Stagiul de practica în cadrul firmei S.C. BARLETA S.R.L., efectuat atât la firmă cât și în mediul online, m-a ajutat să înțeleg cum decurge un procedeu de fabricare și cum se lucrează într-o comunitate. Am întâlnit persoane călduroase și dornice de a împărtăși cunoștințele acumulate până în prezent, cu unele noi. Consider că acest stagiu a fost foarte util deoarece am avut ocazia să asistam la procedee și să vedem pașii parcurși de un produs de la stadiul de materie primă, până la produsul finit. Recomand oricui să participe la acest tip de proiecte deoarece ajută extrem de mult la dezvoltarea proprie.”
Elena CREANGĂ-POPA
Universitatea „Vasile Alecsandri” din Bacău
Facultatea de Inginerie
Specializarea Inginerie Industrială (nivel licență), anul II
„Pe parcursul stagiu de practică efectuat în cadrul proiectului PRO-PRACTICA am aprofundat ideea că "Ingineria este arta profesională a aplicării științei pentru transformarea optimă a resurselor naturale în beneficiul omului" în toate domeniile sale. În timpul practicii am cunoscut oameni dedicați, cu o viziune frumoasă asupra viitorului și dornici de a împărtăși cu noi din experiențele lor. Mă bucur că am avut ocazia de a descoperi tehnologia utilizată la Barleta, utilajele, materii prime și tipurile de produse rezultate. Practica desfășurată online a fost o experiență nouă pentru toți, dar a fost plăcută deoarece îndrumătorii au dat dovadă de răbdare și ne-au răspuns la toate curiozitățile avute. Nu pot decât să mulțumesc pentru această experiență și să sper ca viitorul ne va întâmpina frumos dându-ne tuturor posibilitatea de a practica meseria de Inginer, și de a descoperi orizonturi noi!"
Gabriela FERCU
Universitatea „Vasile Alecsandri” din Bacău
Facultatea de Inginerie
Specializarea Chimia Moleculelor Bioactive (nivel master), anul II
„Desfășurarea stagiului de practică în cadrul firmei SC BARLETA SRL, a fost o adevărată descoperire. Am avut ocazia de a vedea în realitate mediul real de lucru, am participat la activitățile care se desfășoară în această companie în cadrul unității de producție și am înțeles mai bine care sunt cerințele unui angajator. Am avut parte de o experiență plăcută, în urma căreia am dobândit cunoștințe noi. Ca și puncte tari ale stagiului de practică pot să menționez mediul deschis și prietenos al organizației, utilajele, mașinile noi și foarte performante… și echipa de la care am dobândit cunoștințe noi și interesante. Personal, sunt de părere că aceste stagii de practică sunt o adevărată oportunitate pentru oricare student, indiferent de specializare sau an de studii.”
Lidia Diana COPOȚ
Universitatea „Vasile Alecsandri” din Bacău
Facultatea de Inginerie
Specializarea Inginerie Industrială (nivel licență), anul II
„Stagiul de practică din cadrul S.C. Barleta S.R.L. a reprezentat o oportunitate pentru mine, deoarece se știe că această firmă este recunoscută ca fiind printre cei mai mari producători de pungi de hârtie de pe tot continentul. Având în vedere că în fabrică sunt 15 utilaje de confecționat ambalaje de hârtie și 3 tipografii, una dintre ele având capacitatea de imprimare în 8 culori, această experiență nouă pentru mine m-a ajutat să înțeleg procesul tehnologic și am acumulat informații foarte interesante legate de materia primă și de produsul finit.”
Georgiana VARGA
Universitatea „Vasile Alecsandri” din Bacău
Facultatea de Inginerie
Specializarea Chimia Moleculelor Bioactive (nivel master), anul I
„În cele 90 de ore de practica în cadrul S.C. Barleta S.R.L. am descoperit utilaje și materiale pe care nu le-am mai întâlnit până acum, la început neștiind că există o astfel de firmă chiar în orașul nostru. Încă din prima zi de practică când ni s-a prezentat firma am descoperit lucruri frumoase, aici am văzut pentru prima dată cum este prelucrată hârtia și cum este într-o firmă adevărată. Experiența acumulată este foarte benefică și am realizat cat de mult contează reciclarea și protejarea mediului. Cel mai mult m-a surprins disponibilitatea personalului, deoarece a răspuns la orice întrebare și au fost foarte deschiși și prietenoși.
Mă bucur ca am avut aceasta posibilitate să fac stagiu de practică la Barleta, și consider că orice student trebuie să aibă aceasta posibilitate. Este o ocazie unică și o experiența minunată.”
Andreea-Monica BALAN-COCHIOR
Universitatea „Vasile Alecsandri” din Bacău
Facultatea de Inginerie
Specializarea Ingineria Produselor Alimentare (nivel licență), anul II
„Stagiul de practică efectuat în cadrul S.C. Barleta S.R.L. a reprezentat un pas foarte important în dezvoltarea profesională deoarece am acumulat multe informații în domeniul tehnic. Consider că participarea la un astfel de stagiu este benefică oricărui student aflat la început de drum deoarece S.C. BARLETA S.R.L. are un colectiv sociabil și pregătit oricând să ofere numeroase informații pentru a nu exista nelămuriri. Recomand participarea în proiectul “Pro-Practica” deoarece te ajută să te cunoști mai bine, să iți dezvolți competențele profesionale și ai posibilitatea de a lucra cu profesioniști care iți vor trezi interesul în acest domeniu.”
Bianca-Elena HLIBOCEANU
Universitatea „Vasile Alecsandri” din Bacău
Facultatea de Inginerie
Specializarea Știința și Ingineria Produselor Alimentare Ecologice (nivel master), anul I
„Perioada stagiului de practică în cadrul S.C. Barleta S.R.L. a fost benefică pentru mine deoarece am putut lua contact direct cu mediul de lucru dintr-o fabrică unde nu doar am aplicat cunoștințele teoretice dobândite în cadrul cursurilor dar am dobândit și noi cunoștințe. Acest proiect mi-a oferit șansa de a face parte dintr-o echipa comunicativă, deschisă.”
Alexandru COSTACHE
Universitatea „Vasile Alecsandri” din Bacău
Facultatea de Inginerie
Specializarea Inginerie Industrială (nivel licență), anul II
„Stagiul de practică efectuat în cadrul proiectului PRO-PRACTICA la BARLETA a fost o experiență nouă și minunată, pe care nu am trăit-o pana acum. Am învățat cum se fabrică ambalajele din hârtie, cu ajutorul diferitelor mașinării după un traseu tehnologic foarte bine pus la punct. Echipa a fost foarte comunicativă cu noi și ne-au adus la cunoștință tot ce am aveam nevoie să știm. Am acumulat multe informații referitoare la modul de funcționare a unor echipamente și utilaje. Îndrumătorii de practică au avut foarte multă răbdare pentru a ne explica absolut tot ce se desfășoară în această fabrică, învățându-ne ce înseamnă munca în echipă. Consider că un astfel de stagiu de practică este foarte important și util pentru noi – studenții, deoarece acesta poate fi o experiență care să ne ajute în viitor la locul de muncă. În concluzie, sunt foarte fericită că am avut oportunitatea de a participa la un astfel de stagiu de practică deoarece am învățat foarte multe lucruri benefice viitorului meu și m-a format într-un mod pozitiv.”
Ramona Elena PAȘCU
Universitatea „Vasile Alecsandri” din Bacău
Facultatea de Inginerie
Specializarea Chimia Moleculelor Bioactive (nivel master), anul II
„În urma desfășurării activității de practică la Barleta am deprins cunoștințe în vederea prelucrării hârtiei și folosirea acesteia în confecționarea ambalajelor din hârtie. În aceasta perioadă m-am familiarizat cu linia de producție și cu activitatea desfășurată în aceasta fabrică. Am ,,cules’’ informații despre fiecare utilaj și am văzut la ce este întrebuințat. Prin urmare această activitate de practică pentru mine a fost un succes, din punct de vedere al informațiilor dobândite cu ajutorul tutorilor de practică.”
Elena-Petronela BÎZGAN
Universitatea „Vasile Alecsandri” din Bacău
Facultatea de Inginerie
Specializarea Ingineria Produselor Alimentare (nivel licență), anul II
„Stagiul de practică S.C. BARLETA S.R.L. a avut scopul de a ne oferi o experiență unică, în primul rând pentru că am cunoscut oameni frumoși, iar în al doilea rând pentru că am aflat lucruri noi și interesante, necesare în cariera noastră de inginer, indiferent de tipul de inginerie. Am înțeles că pentru fabricarea ambalajelor de hârtie, este nevoie de multă muncă și multe ore petrecute în jurul utilajelor. Ne-a ajutat să înțelegem pe viu cum funcționează utilajele/mașinile, fiind martorii mai multor șiruri de procese adevărate, nu doar teoretice. Sunt sigură că experiența dobândită mă va ajuta în cariera pe care vreau să o urmez.”
Andreea-Ionela TIRON
Universitatea „Vasile Alecsandri” din Bacău
Facultatea de Inginerie
Specializarea Chimia Moleculelor Bioactive (nivel master), anul II
II. Curs Antreprenoriat
„În opinia mea, cursul de antreprenoriat din cadrul proiectului „PRO-PRACTICA” a fost unul foarte educativ. La acest curs am învățat cum pot porni o afacere de unul singur, care sunt cerințele necesare deschiderii unei afaceri și toate avantajele și dezavantajele înființării unei firme. Înainte de parcurgerea acestui curs, nu cunoșteam toate informațiile necesare pentru deschiderea unei afaceri și totodată nici riscurile acesteia, dar acum totul este mult mai clar. Totodată, acest curs mi-a furnizat și informațiile necesare pe partea legislativă. Acum sunt conștient și de această parte legislativă care trebuie studiată și luată în serios înainte de deschiderea unei întreprinderi. În concluzie, acest curs m-a ajutat să mă dezvolt pe partea profesională, furnizându-mi informații foarte utile pentru viitorul apropiat.”
„Consider că drumul către inovație începe prin punerea în comun a mai multor idei creative, din cât mai mute domenii, pentru că la final, să rezulte tot ceea ce este mai bun. Astfel, cursul de antreprenoriat din cadrul proiectului “PRO-PRACTICĂ” a reprezentat pentru participanți o resursă extraordinară de cunoaștere, ce a oferit informații benefice referitoare la mediul antreprenorial din România, prin punerea directă în contact cu această ramură. Mai mult decât atât, consider că etapele din cadrul cursului ne-au înzestrat cu o serie de competențe din zona managementului, cât și din cea de contact și networking, fiind mult mai benefic decât am fi crezut, astfel că nu regretăm implicarea în acest proiect, deoarece am beneficiat de multe informații folositoare.”
„Prin participarea în cadrul Proiectului „PRO – PRACTICA” la cursul de formare profesională – Competențe Antreprenoriale, am învățat ceea ce înseamnă antreprenoriat, capital și cum să-ți înființezi propria afacere. Astfel am avut posibilitatea să-mi reamintesc informațiile primite în timpul liceului și să asimilez noi cunoștinte legate de acest domeniu. În plus, ni s-a oferit consultanță în cazul care vrem să ne înființăm propria afacere după terminarea anilor de studii.”
„Din punctul meu de vedere, cursul de antreprenoriat din cadrul proiectului „PRO – PRACTICA” este foarte util pentru noi - studenții, având ca scop formarea noastră în vederea lansării unei afaceri. De-a lungul celor 40 de ore de curs am primit multe informații utile. De asemenea, modul de predare a domnul profesor ne-a atras la curs. Planul de afaceri întocmit la finele cursului de antreprenoriat a ieșit destul de bine și sunt mândră de acest lucru. Consider că, pe viitor, planul de afacere întocmit de fiecare dintre noi, cu eventuale completări, ar putea fi folosit la deschiderea propriei afaceri. Sunt foarte încântată de acest curs și de toate activitățile desfășurate în cadrul proiectului „PRO – PRACTICA”, mai ales ca îmi sunt de folos și cu siguranță voi aplica multe din cele învățate acum.”
„În urma frecventării în cadrul proiectului „Parteneriat pentru stagii de practică – Primul pas pentru o carieră în industria alimentară” a cursului de formare profesională – Competențe Antreprenoriale am aflat noi termeni, noi cunoștințe care țin de domeniul Managementului și Antreprenoriatului. Am învățat de la ce începe, cum se scrie și cum se gândește inițierea unui plan de afaceri și care sunt pașii de creare și de dezvoltare a unei afaceri. Pentru mine a fost o experiență nouă, din care am acumulat cunoștințele de bază ale antreprenoriatului. Dacă aș dori să îmi deschid o afacere aș ști cu ce să încep, cum să analizez piața și care este segmentul pe care aș putea să mă extind.”
„În opinia mea, cursul de antreprenoriat efectuat în cursul lunii noiembrie 2019 în cadrul proiectului „PRO – PRACTICA” a fost unul constructiv. La acest curs am avut multe de învățat, ba chiar a fost avut o influență bună, ajutându-mă să îmi adaptez ideea de a îmi deschide propria firma la care visez.”
„Din punctul meu de vedere, participarea la cursul de competențe antreprenoriale din cadrul proiectului “PRO – PRACTICA" a fost o experiență benefică prin care am învățat noi cunoștințe care țin de domeniul antreprenoriatului și care ne-a oferit noi oportunități pentru viitor. În cadrul cursului am aflat cum se întocmește un plan de afaceri și care sunt pașii pentru înființarea și dezvoltarea unei afaceri.”
„Cursul de formare profesională – Competențe Antreprenoriale la care am participat în luna noiembrie 2019, în cadrul Proiectului „PRO – PRACTICA”, a fost unul interactiv, fiind prezentate informații foarte utile mai ales pentru cei care doresc să-și deschidă o afacere și nu știu cu ce anume să înceapă. Cursul a fost construit cu informații de actualitate, a fost concis, și explicat într-o manieră de a fi înțeles de toată lumea. Comunicarea a fost una excelentă, am avut răspunsuri la toate nelămuririle. Consider că cei care au venit cu ideea organizării acestui curs doresc să încurajeze tinerii să exceleze pe plan profesional, și totodată să facă ceva în țara noastră, pentru că știm că și aici se poate. Îndemn toți tinerii să profite de aceste ocazii de a participa la cursuri de antreprenoriat, deoarece ele te dezvoltă intelectual, te învață pas cu pas cum să-ți deschizi o afacere și cum poți să o menții pe piață.”
„În cadrul proiectului „PRO – PRACTICA” am participat la cursul de formare profesională – Competențe Antreprenoriale, unde am învățat cum să ne înființăm propria afacere prin realizarea unui plan de afaceri bine gândit și am învățat ce înseamnă antreprenoriatul. Am rămas cu multe idei de pus în practică, pe lângă faptul că am primit promisiunea de a fi sprijiniți în cazul în care vom dori să ne deschidem propria afacere.”
„Consider că prin participarea la cursul de antreprenoriat din cadrul proiectului “PRO-PRACTICA" am acumulat noi cunoștințe despre ceea ce înseamnă antreprenoriat și cum să îți înființezi propria afacere. Domnul profesor a știut cum să facă acest curs mai atractiv pentru noi și îi sunt recunoscătoare pentru noile informații acumulate. Acest curs îmi va fi foarte util deoarece consider că planul de afaceri pe care l-am întocmit la finalul cursului este un foarte bun punct de plecare pentru înființarea propriei mele afaceri.”
„Mă bucur că am avut şansa de a participa la acest curs de formare profesională – Competențe Antreprenoriale în cadrul proiectului „Parteneriat pentru stagii de practică – Primul pas pentru o carieră în industria alimentară”. Pentru mine, acest curs a reprezentat o experiență nouă, din care am acumulat cunoștințele de bază ale antreprenoriatului (noțiuni precum antreprenoriat, capital, cum să-ți înființezi propria afacere, …). În cazul care îmi voi înființa propria afacere, cu siguranță nu voi ezita să apelez la consultanță oferită de formatorul de competențe antreprenoriale.”
„Pentru mine, cursul de antreprenoriat în cadrul Proiectului „PRO – PRACTICA” a fost foarte benefic, am cules câte o nouă informație în fiecare oră de curs ceea ce mi-a permis să îmi pun cap la cap ideile și de ce nu, să mă gândesc la crearea propriei afacere.”
„Din punctul meu de vedere, participarea la cursul de competențe antreprenoriale din cadrul proiectului „PRO-PRACTICA” a fost o experiență benefică deoarece mi-am consolidat informațiile pe care le aveam și mi-a permis să asimilez unele noi cunoștințe legate de domeniul antreprenoriatului.”
„Am fost încântată să descopăr că proiectul PRO-PRACTICA facilitează dobândirea de noi competențe cum sunt cele antreprenoriale. Consider că prin participarea în luna noiembrie la cursul de antreprenoriat am acumulat informații cu privire la crearea și dezvoltarea unei afaceri. Domnul profesor a fost foarte răbdător cu noi, învățându-ne cum se întocmește un plan de afaceri, care sunt punctele tare și punctele slabe a unei afaceri etc.”
Alexandru COSTACHE
Universitatea „Vasile Alecsandri” din Bacău
Facultatea de Inginerie
Specializarea Inginerie Industrială (nivel licență), anul II
„Cursul de Competențe Antreprenoriale din cadrul Proiectului "PRO-PRACTICA" a însemnat pentru mine o oportunitate de a reînnoi sau de a mai dobândi noi informații în ceea ce privește mediul de afaceri. Domnul profesor a avut răbdarea necesară de a ne răspunde fiecăruia atunci când am avut vreo nelămurire, îndrumându-ne în crearea propriului nostru plan de afaceri.”
Ema-Ancuța SANSU
Universitatea „Vasile Alecsandri” din Bacău
Facultatea de Inginerie
Specializarea Chimia Moleculelor Bioactive (nivel master), anul I
„În opinia mea, competențele antreprenoriale sunt utile oricărui student din orice domeniu, în vederea deschiderii unei afaceri. Pentru mine aceste competențe au însemnat foarte mult, am învățat cum se întocmește un plan de afaceri, care sunt pașii pentru a deschide o afacere și am înțeles ce oportunității avem prin dobândirea acestor competențe. Când va fi cazul, cu siguranță voi pune în aplicare cele învățate în cadrul acestui curs.”
Andreea-Ionela TIRON
Universitatea „Vasile Alecsandri” din Bacău
Facultatea de Inginerie
Specializarea Chimia Moleculelor Bioactive (nivel master), anul II
„Din punctul meu de vedere, cursul de antreprenoriat pe care l-am realizat în cadrul proiectului "Pro-Practică", mi-a fost de ajutor, informațiile fiind foarte bine explicate și domnul profesor amabil. Înainte de acest curs nu mă gândeam la ideea de a avea firma mea, dar acum privesc totul din alta perspectivă. Consider că acest curs reprezintă startul în viața de antreprenor.”
Elena-Diana ANDRIEȘ
Universitatea „Vasile Alecsandri” din Bacău
Facultatea de Inginerie
Specializarea Ingineria Produselor Alimentare (nivel licență), anul II
„Din punctul meu de vedere, participarea la cursul de competențe antreprenoriale din cadrul proiectului „PRO-PRACTICA” a fost o experiență benefică deoarece am dezvoltat foarte multe competențe profesionale și am aflat despre diversele strategii de concurență din piața muncii care mă vor ajuta pe tot parcursul vieții. Și nu în ultimul rând am realizat, pentru moment doar teoretic, prima mea afacere de la zero!”
Lidia Diana COPOȚ
Universitatea „Vasile Alecsandri” din Bacău
Facultatea de Inginerie
Specializarea Inginerie Industrială (nivel licență), anul II
„De la acest curs am învățat cum trebuie să îmi întemeiez o afacere. În urma orelor de curs și aplicații am început să pun pe picioare primul meu plan în vederea unei afaceri proprii. Pe parcursul activității am înțeles toți pași care necesită urmați în vederea unei afaceri de succes. Toate informațiile privind elaborarea planului de afaceri mi-au fost foarte clare datorită formatorului, iar pe viitor consider că voi reuși să-mi deschid o afacere cunoscând acești pași.”
Elena-Petronela BÎZGAN
Universitatea „Vasile Alecsandri” din Bacău
Facultatea de Inginerie
Specializarea Ingineria Produselor Alimentare (nivel licență), anul II
„Pentru mine, ca și student la nivel de master, cursul de antreprenoriat din cadrul proiectului “PRO-PRACTICA” a reprezentat debutul în dobândirea unor abilități de bun antreprenor. Am reușit foarte bine să îmi creionez ideile viitoarei mele afaceri datorită formatorului care ne-a învățat cum să gândim, identificăm și în final să dezvoltăm planul de afaceri. Îi mulțumesc domnului profesor că a reușit să facă din cursurile online o reală plăcere de a-l asculta indiferent unde ne aflam.
Îndemn fiecare student să profite de astfel de ocazii care li se oferă și să participe la cursuri de antreprenoriat deoarece se pot dezvolta ca și persoană însă pot învăța informații benefice în viața de zi cu zi..”
Ioana-Mădălina MIRON
Universitatea „Vasile Alecsandri” din Bacău
Facultatea de Inginerie
Specializarea Știința și Ingineria Produselor Alimentare Ecologice (nivel master), anul I